Lydia Sleutel en El van Egmond in de Regenboogkerk. |
Lydia Sleutel en El van Egmond in de Regenboogkerk. | Foto: Willemien Timmers

‘Galerie Regenboog’

Algemeen

Op zes zondagmiddagen is er bijzondere kunst te zien in de Regenboogkerk aan de Mauritslaan.

In ‘Galerie Regenboog’ kunnen bezoekers van 12 mei tot en met 16 juni op zondagmiddag genieten van kunst van Lydia Sleutel en Joop van Egmond (MOND).

De Protestantse Gemeente Oegstgeest heeft de Kunstcommissie weer nieuw leven ingeblazen. Zij wil lokale en regionale kunstenaars de ruimte bieden om hun kunst ten toon te stellen in de mooie Regenboogkerk die dan ook omgedoopt is tot ‘Galerie Regenboog’.

De gepassioneerde Lydia Sleutel ‘moet schilderen om zich goed te voelen’. Zij woont en werkt gedeeltelijk in Oegstgeest en Frankrijk en maakt (landschaps)schilderijen waarbij de kleuren en het licht van de Provence haar inspiratie zijn. “Mooi dat ik in een kerk mag exposeren. Kunst creëren én bekijken zijn beiden ook een spiritueel proces.” Lydia schildert voor het grootste deel vanuit improvisatie.

Het werk van Joop van Egmond (MOND) ‘moet gezien worden’, vertelt zijn vrouw El. “Hij heeft ons echt zoveel moois nagelaten. Zijn atelier is er nog.” Van de in 2018 in Engeland verongelukte Joop van Egmond worden sculpturen en objecten postuum tentoongesteld in de kerk. 

De twee kunstenaars hebben ook veel gemeen. Zo was voor Van Egmond Frankrijk een grote inspiratiebron.

Open

De openingstijden van Galerie Regenboog, waar de werken ook gekocht kunnen worden, zijn op de zondagen van 12 mei tot en met 16 juni van 11.30 tot 15.00 uur. Overigens gaat een deel van de opbrengst van de verkoop van de kunst ten goede aan de Regenboogkerk. 

Op 2 juni zullen Lydia Sleutel en El van Egmond zelf ook aanwezig zijn in de Regenboogkerk.

Uit de krant

Uit de krant